om oss

Vilka är vi!Annikas Hemtjänst AB startades 2010 av Annika Hedström under dåvarande namn Svartnäsgårdens pensionat och konferens AB.

 Före 2010 var man underleverantör till Svärdsjö hemtjänst. Idag bedriver man hemtjänst i Falukommun i form av omvårdnadstjänster, hemtjänstservice, ledsagning och anhörighetsavlösning efter upphandling enligt lagen om valfrihetssystem  ( LOV ).

På Annikas Hemtjänst utför vi hemtjänst på ett professionellt sätt och med ett personligt bemötande. Hos oss arbetar människor som brinner för att hjälpa andra. Vi lägger stort fokus på att våra kunder ska få guldkant på tillvaron. Vi värnar om den sociala samvaron. Det kan handla om att slå sig ner vid matbordet och göra dig sällskap under måltiden eller prata en stund.

Vi hjälper dig med de tjänster som du har blivit beviljad i kommunens biståndsbeslut. Exempel på serviceinsatser vi utför är: städ, tvätt, ledsagning, matlagning och promenader. Exempel på omvårdnadsinsattser vi utför är: påklädning, personlig hygien och hjälp vid sänggående.


Vår vision!


En guldkant på tillvaron! på tillvaron!

Vi har utbildning samt delegeringsansvar av blandannat insulin, läkemedel. spolning av kateter etc från Falu hemsjukvård.

Vi försöker ta tillvara på det friska hos varje individ och involverar våra kunder i sysslor de kan och vill utföra, som matlagning. Vi är lyhörda och flexibla och anpassar oss efter kundens önskemål. Vill någon baka eller ta en promenad så ordnar vi det. Vi arbetar aktivt med det vi kallar burkarinflytande.

Kontaktperson

Alla kunder får en kontaktman som är den person de träffar mest. Det är viktigt för oss att kunden är nöjd med sin kontaktman och att personkemin är bra. Skulle det inte känns rätt så finns möjlighet att byta.
Dokumentation

Personalen har telefoner som de loggar besöken i. Vi dokumenterar våra besök i pärmar som finns på vårt kontor. Där anteckningar vi om någonting särskilt hänt eller annan information som personalen behöver veta.

Annikas Hemtjänst är idag ett team på 70 personer. 80 procent av vår personal är undersköterskor. Många i personalen har även specialutbildningar inom städning och flera har kompetens inom området demens och psykiatrisk vård.


I vårat arbete samarbetar vi med hemsjukvården, vårdcentraler och avdelningar på sjukhuset. Vi har också samarbete med Palliativa teamet när vi vårdar kunder i livets slutskede.Vi lagar framför allt mat hemma med kunderna. Matlagning hemma gör att det doftar gott och ger en känsla av hemtrevnad. Vi försöker också ordna så att vi kan hjälpa till om någon vill baka eller göra ett långkok. Många äldre kan behöva uppmuntras att äta och vi försöker skapa en trevlig stund kring måltiden och sätter oss gärna ner tillsammans med den som äter.


Vi kan också ordna matlådor genom kommunens kök eller en restaurang för den som önskar.


Vi har regelbundna personalmöten där vi går igenom synpunkter från kunderna och följer upp de som kommit in och rättar till om någonting är fel. Den som har synpunkter eller klagomål kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi försöker alltid att vara anträffbara och tillgängliga för våra kunder.

Vår vision!


En guldkant på tillvaron!

Kontinuitet

Personalen är indelad i mindre grupper som har hand om olika geografiska områden. På så sätt träffar kunderna ett begränsat antal personal.

Recensioner!

Här nedan kan du läsa några av de recensioner som vi fått av våra kunder och anhäriga till våra kunder.

Du hittar dem mer utförligt på vår Facebooksida.Från en anhörig.

Jag tycker att man ofta hör klagomål om hemtjänsten och hur de inte finns tid för de äldre. Men jag måste säga att sen min mormor och morfar har fått hemtjänst så är jag så imponerad! Vilket arbete ni gör och jag vet hur bra mina morföräldrar mår nu. Ni är som vänner för dem. Jag är så tacksam för det ni gör. Stort tack ni är guld värda!

Från en av våra kunder.

Har under c:a en vecka tänkt skriva till en av

ägarna, för att Tacka för INFO ni skickade

mej om Annikas Hemtjänst...efter jag ställt några frågor till en anställd.

Han är som alla övriga jag kommit i kontakt med :omtänksam, vänlig, glad o plikttrogen...

Jag o mina anhöriga är överraskade över den

fina hjälp man kan få som äldre ensamboende.

Från en anhörig.

Tänk att så många änglar har samlats på en och samma arbetsplats! Otroligt tacksam för det fina jobb ni alla gör 💞.....

Från en tidigare antäld


Hej på er allihopa!

Bästa hemtjänsten jag jobbat på!

Saknar er � ha det så bra.

Sammarbete!


 Vi har ett sammarbete med Ulrika Wetter som är utbildad Medicinsk fotvårdsterapeut och driver Ulrikas Fötter här i falun. Ulrika har arbetat inom hemtjänsten tidigare och är utbildad undersköterska. Vi har nu möjligheten att erbjuda hennes tjänster till ett rabatterat pris till våra kunder och vår personal. Besök gärna deras facebooksida: Bokningen gör ni via Annikas Hemtjänst på telefon 023-20012.

Annikas Hemtjänst AB

Annikas Hemtjänst Copyright @ All Rights Reserved